Hyppää sisältöön

Aalto.
© Ilkka Lastumäki

Sinilevätilanne on maltillinen sekä sisävesillä että merialueilla

Valtakunnallinen leväkatsaus 9.7.2020 Suomen ympäristökeskus
Sinilevätilanne on jatkunut rauhallisena sekä sisävesillä että merialueilla. Tuulinen ja pilvinen sää on edelleen kuluvalla viikolla hillinnyt leväesiintymiä. Epävakaan sään jatkuessa sinilevien pintakukintojen runsastumisen todennäköisyys säilyy pienenä. Järvillä on tällä viikolla havaittu ajankohtaan nähden tavanomaista vähemmän sinilevää. Merialueidenkin havainnot ovat valtaosin joko levättömiä tai koskevat pieniä määriä levää lukuun ottamatta Turun saaristosta ja Uudenkaupungin edustalta tehtyjä yksittäisiä runsaita havaintoja.

Laajat jokamiehenoikeudet mahdollistavat luonnosta nauttimisen

Tiedote 26.6.2020 ELY-keskus
Suomen perinteiset jokamiehenoikeudet tarjoavat meille upeat mahdollisuudet liikkua ja virkistäytyä luonnossa riippumatta siitä, kuka on alueen omistaja tai haltija. Luonnosta nauttiminen jokamiehenoikeuksien sallimissa rajoissa on ilmaista eikä edellytä maanomistajan lupaa tai suostumusta. Luonnossa liikkujan on kuitenkin muistettava vastuullisuus: jokamiehenoikeutta käyttämällä ei saa aiheuttaa haittaa tai häiriötä toisille tai ympäristölle.

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Avustushaku julkisen sektorin puurakentamista edistäville hankkeille aukeaa 31.7.2020

9.7.2020
Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma myöntää avustuksia puun käyttöä julkisessa rakentamisessa edistäville hankkeille. Avustushaun ensimmäisen hakukierroksen hakuaika on 31.7.2020–31.8.2020 ja toisen hakukierroksen hakuaika 1.10.2020–16.11.2020.
Lisää ympäristöministeriön ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

img

Valtakunnallinen leväkatsaus 9.7.2020: Sinilevätilanne on maltillinen sekä sisävesillä että merialueilla

9.7.2020
Sinilevätilanne on jatkunut rauhallisena sekä sisävesillä että merialueilla. Tuulinen ja pilvinen sää on edelleen kuluvalla viikolla hillinnyt leväesiintymiä, ja epävakaan sään jatkuessa sinilevien pintakukintojen runsastumisen todennäköisyys säilyy pienenä.
Lisää Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

Toteutunut vedenkulutus laskutusperusteeksi uudis- ja peruskorjattavissa rakennuksissa

26.6.2020
Uusiin ja peruskorjattaviin rakennuksiin on asennettava huoneistokohtaiset vesimittarit ja vedestä perittävän korvauksen on perustuttava todelliseen kulutukseen. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan 24.10.2020.
Lisää ARAn ajankohtaisia

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Sateet nostavat vedenpintoja Etelä- ja Lounais-Suomessa (Tulvakeskus 10.7.)
Pintavedet ajankohtaan nähden keskimääräistä viileämpiä (10.7.)
Lue lisää

Valunta Tulvatilanne

Valunta / Tulvatilanne

Valunta Tulvatilanne

Etsintäkuulutuksia

Oletko nähnyt verijuotikkaita, Itämeren rannikon katkarapuja tai pyöriäisiä? Lue tarkemmin näistä lajeista ja siitä miten voit ilmoittaa havainnoistasi. Lue lisää

Kerro mielipiteesi vesistöjen tilan parantamisesta

Meri, järvet, joet -miten tila paremmaksi? Mielipidettäsi tarvitaan!

 
Kerro mielipiteesi vesistöjen tilan parantamisesta!

Meri, järvet, joet -miten tila paremmaksi? Mielipidettäsi tarvitaan! Mahdollisimman monen suomalaisen toivotaan kertovan kantansa vesien tilasta ja tärkeimmistä tavoista parantaa vesien tilaa - tule mukaan!

Uusia verkkosivustoja

Itämeri.fi kokoaa yhteen meritietoaineistot ja -palvelut

Vesi.fi tarjoaa ajankohtaista ja ajantasaista vesitietoa

Uusia julkaisuja

Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöjen laskenta

Raportissa kuvataan uuden, kuntien ja alueiden kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan tarkoitetun Alueellinen Laskenta (ALas) -mallin laskentaperiaatteet sekä luodaan katsaus mallilla laskettuihin Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöihin vuosina 2005–2018.

Ilmastodieetti-laskuri

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Laske oma ilmastovaikutuksesi Ilmastodieetti.fissä.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
Huom.! 15.6-7.8. klo 9-15
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.