© Kuva: Riku Lumiaro.

Kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan valokuvakilpailulla ja maisemakävelyillä

Tiedote 15.10.2019, Suomen ympäristökeskus
Kansainvälistä maisemapäivää vietetään sunnuntaina 20.10.2019. Tänä vuonna maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota erityisesti veden arvoon maisemassa. Osallistu valokuvakilpailuun kuvaamalla vettä osana arkesi maisemia ja julkaisemalla kuvat maisemapäivänä 20.10.2019 Instagramissa tunnisteella #arkimaisema.

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

METSO-yhteistoimintaverkostohankkeiden rahoitushaku on avattu

15.10.2019
Maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö ovat avanneet rahoitushaun metsien monimuotoisuuden yhteistoimintaverkostohankkeille. Verkostoissa voi olla mukana esimerkiksi metsänomistajia, ELY-keskus, Suomen metsäkeskus, yrityksiä ja järjestöjä. Rahoitushakemusten tulee olla maa- ja metsätalousministeriössä viimeistään 31.12.2019.
Lisää ympäristöministeriön ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Syksyinen rantanäkymä

Kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan valokuvakilpailulla ja maisemakävelyillä

15.10.2019
Kansainvälistä maisemapäivää vietetään sunnuntaina 20.10.2019. Tänä vuonna maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota erityisesti veden arvoon maisemassa.
Lisää Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

ARAn luotsaamalle AKU-hankkeelle vuoden 2019 Demokratiatunnustus

9.10.2019
Vuoden 2019 Demokratiatunnustuksen saajiksi on valittu ARAn luotsaama Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn kuntastrategiat – varhainen välittäminen, osallisuus ja asumisen tuki (AKU) -hanke ja Helsingin kaupungin stadiluotsitoiminta.
Lisää ARAn ajankohtaisia

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Järvien vedenkorkeuksien lasku pääosin pysähtynyt ja kääntymässä nousuksi (Tulvakeskus 15.10.)
Pohjaveden pinnat laskevat vielä (20.9.)
Järvi- ja jokivedet jäähtyvät edelleen(4.10.) Lue lisää

Valunta Tulvatilanne

Valunta / Tulvatilanne

Valunta Tulvatilanne

Maisemapäivä 20.10.2019

Arkimaisemat ja vesi maisemapäivän teemoina

Sunnuntaina 20.10. vietetään kansainvälistä maisemapäivää, jonka teemana tänä vuonna on Euroopan laajuisesti maisema ja vesi. Teemalla halutaan kiinnittää huomiota veden arvoon maisemassa. Millaisin kaikin tavoin vesi onkaan osa sinun arkimaisemaasi? Valokuvaa maisemia ennakkoluulottomasti. Jaa kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema

Uusia julkaisuja

SYKE Policy Brief: Kiertotalous mahdollistaa luonnonvarojen merkittävän vähentämisen
Kiertotalouden edistämiseksi neitseellisten raaka-aineiden käytön vähentämiselle tulee asettaa kunnianhimoiset määrälliset tavoitteet.

Vesikirje lokakuu 3/2019
Arktisen alueen vesiluonnon monimuotoisuus muuttumassa, ympäristöön päätyvää lääkekuormaa voidaan vähentää, turvetuotantoalueen muuttaminen kosteikoksi ja muita uutisia.

Uusi vesien tila-arvio

Järvien ja jokien tila pääosin ennallaan, rannikkovesien tila heikentynyt

Uusi arvio Suomen pintavesien ekologisesta tilasta osoittaa, että järviemme pinta-alasta 87 prosenttia ja jokivesistämme 68 prosenttia on hyvässä tai erinomaisessa tilassa. Rehevöityminen on edelleen suurin ongelma. Sisävesien tila ei ole muuttunut merkittävästi vuodesta 2013, joskin paikoin on havaittavissa lievää paranemista. Suomenlahden tila on parantunut, mutta rannikkovesien tila ei ole pääosin saavuttanut hyvää tilaa. Pohjavesien riskit eivät ole lisääntyneet.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
Huom.! 15.10. klo 10.15 -16
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.